Begeleid wonen Almelo

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen je graag verder!

Ook begeleid wonen in Almelo?

Je bent op zoek naar een plek om begeleid te gaan wonen in Almelo, maar hoe pak je dat nou precies aan? Wanneer je je aanmeldt voor begeleid wonen in Almelo via ZVTwente, dan kijken wij samen met jou naar de hulpvraag en zoeken wij samen met jou naar een woning in Almelo om begeleid te gaan wonen. Om begeleid te gaan wonen, heb je wel een indicatie nodig. Heb je al een indicatie? Dan kunnen wij vrijwel direct voor jou aan de slag om een mooie plek te vinden. Heb je nog geen indicatie? Dan bewandelen wij samen met jou de weg naar de gemeente, om te kijken of er een indicatie aangevraagd kan worden om begeleid te gaan wonen in Almelo.

 

Begeleid wonen en besteed je dag nuttig met ZVTwente

Wanneer je begeleid woont via ZVTwente, ondersteunen wij jou in het dagelijks leven. Je krijgt een begeleider toegewezen die bij jou past en waar jij een goede klik mee hebt. Naast begeleid wonen, kan ZVTwente jou ook ondersteunen in het vinden van een passende dagbesteding. Dagbesteding is een dagactiviteit waaraan je kunt deelnemen zodat je overdag ook iets nuttigs te doen hebt. ZVTwente beschikt over verschillende projecten in diverse werkrichtingen bij echte werkgevers. Dit maakt dat mensen zich over het algemeen vaak nuttig voelen en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Heb je al een baan of dagbesteding, maar wil je alleen begeleid wonen? Dan zullen wij jou vraaggericht gaan ondersteunen op het gebied waar jij ondersteuning in nodig hebt.

 

Zorg Visie Twente biedt meer dan begeleid wonen in Almelo

Wanneer jij samen met Zorg Visie Twente op zoek gaat naar een begeleid wonen plek in Almelo, dan zullen wij ook met jou gaan kijken waar je goed in bent en wat jouw uiteindelijke doel is waar je naar toe wilt gaan werken. Wij stellen samen met jou een zorgplan op, waarin wij de doelen zullen beschrijven en jij met jouw persoonlijk begeleider aan de slag kunt om je doelen te gaan behalen. Een doel kan bijvoorbeeld zelfstandigheid zijn, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Denk aan scholing, structureren van je dagelijkse leven of meer praten. Samen met je begeleider ga je hieraan werken, zodat je weer een mooie toekomst tegemoet gaat en kunt toewerken naar begeleid zelfstandig wonen. Wil je graag aan het werk? Dan zullen wij ons netwerk aanspreken om te zoeken naar een werkgever waar jij aan de slag kunt. Kortom, op elk vlak kunnen wij jou van dienst zijn. Wel heb jij dit zelf in de hand en ben je regisseur van je eigen begeleid wonen traject.

Zorg Visie Twente is jouw partner bij wonen in Almelo

Wanneer jij kiest voor Zorg Visie Twente, kies je voor meer dan begeleid wonen in Almelo. Je kiest ook voor een daginvulling en waar mogelijk ook een re-integratietraject of een echte baan. Door het totaalpakket van wonen, dagbesteding, re-integratie of een echte baan, kunnen wij jou van A tot Z ondersteunen in je persoonlijk welbevinden. Dus wanneer jij meer wilt in Almelo dan alleen begeleid wonen, neem dan contact op met Zorg Visie Twente. Kom voor vragen gerust langs voor een vrijblijvend gesprek.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.