Dagbesteding

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen jou graag verder!

Het doel van dagbesteding

Over het algemeen kunnen mensen niet van uit stilstand direct een volledige werkplek invullen. Er zullen dan eerst stappen gezet moeten worden om te wennen aan het arbeidsproces en de uren uit te bouwen. Om deze redenen zijn er een aantal tussen stappen, die beschikbaar zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van de dagbesteding is om vanuit echte stilstand weer langzaamaan te gaan wennen aan een arbeidsproces en bijvoorbeeld de sociale vaardigheden. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het op tijd komen en het opdoen van een goed dag- en nachtritme.

Hoe ziet onze daginvulling eruit?

Wanneer je deelneemt aan onze dagbesteding binnen de ICT bij RVTwente, zullen wij gezamenlijk een aantal doelen op gaan stellen waaraan we werken. Dit is natuurlijk per persoon verschillend, hier kijken wij altijd op maat wat jij als persoon nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Naast het stellen van een aantal doelen, wordt er gekeken naar de interesses, dit kan bijvoorbeeld zijn: schrijven van teksten, maken van websites of webshops, software testen of bijvoorbeeld zoekmachine marketing. Op de verschillende afdelingen zijn er mensen, die jouw inhoudelijk extra training zullen geven over de uit te voeren activiteiten. Iedereen kan dit op zijn eigen tempo uitvoeren. De ene komt een halve dag per week, de ander de hele week. Niets is onmogelijk en alles is bespreekbaar afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Wat kan RVTwente voor jou betekenen?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe stap richting betaalde arbeid, kan ons dochterbedrijf RVTwente jou hierin ook ondersteunen. Dit kan door middel van een re-integratietraject in overleg met het UWV-werkbedrijf. Doordat wij ook re-integratie trajecten aanbieden binnen onze andere organisatie, betekent dit dat je niet weer van plek hoeft te wisselen maar alleen nieuwe doelen hoeft te stellen richting de arbeidsmarkt. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij niet weer hoeft te wisselen van plek en jezelf kunt richten op jouw persoonlijke ontwikkeling binnen bijvoorbeeld de ICT-branche. Mocht dit uiteindelijk toch een andere richting worden, kan dit uiteraard ook en gaan wij op zoek naar een passende plek binnen de branche waarin jij graag aan de slag zou willen. Ook in dit geval kunnen wij jou ook op deze plek blijven begeleiden en toewerken naar een betaalde baan met ondersteuning vanuit een jobcoach. Dit houdt in, dat wij wekelijks langs kunnen komen om de voortgang te bewaken en mogelijke vragen te bespreken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden? Neem dan gerust contact op en loopt eens een dag mee om te kijken of ons aanbod bij jou past.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.