Re-integratietraject

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen je graag verder!

Re-integratietraject in Twente

Wat is een re-integratietraject voor mensen in Twente? Kort gezegd is een re-integratietraject een traject waarbij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaat, al dan niet met de ondersteuning van een re-integratiebureau. Natuurlijk werkt het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Het blijkt lastig om een persoon die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft aan een geschikte werkgever te koppelen. Gelukkig kan een re-integratiebureau hierin ondersteunen. Re-integratiebureaus hebben naast kennis van de arbeidsmarkt en kennis van eventuele beperkingen ook meestal een ruim netwerk aan bedrijven die welwillend open staan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat een-re integratiebedrijf ook een stuk begeleiding kan geven op de werkvloer, waardoor het uitvoeren van de werkzaamheden eerder voor een contract kan zorgen. Ook wanneer het dan niet goed gaat, dan kan het re-integratiebureau ervoor zorgen dat er wederzijds begrip ontstaat en kan het bureau bemiddelen om zo toch het re-integratietraject in Twente goed af te sluiten.

Over RVTwente

RVTwente, wat staat voor Re-integratie Visie Twente, is een re-integratiebureau dat gevestigd is in Enschede. Wij zijn een jong bedrijf, wat zich in eerste instantie heeft gericht op arbeid binnen bijvoorbeeld de ICT-sector. Wij zagen namelijk dat er binnen de ICT weinig plekken beschikbaar waren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl er vanuit de doelgroep toch veel interesse voor was. Om deze reden heeft RVTwente ook de dochteronderneming IMTwente gestart.

IMTwente staat voor Internet Marketing Twente, en is een internetmarketingbedrijf waar veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in werken of ervaring in op doen. Het werk wat ze doen wordt ook gebruikt, en is arbeidsgerelateerd. Daar staat dan wel bij dat er binnen IMTwente wat extra mogelijkheden zijn, voor mensen die bijvoorbeeld wat extra ruimte nodig hebben, of mensen die wat gestructureerde opdrachten nodig hebben. Daar komt bij dat niet iedereen die in een re-integratietraject in Twente komt klaar is voor echt werk. Dagbesteding, zeker wanneer deze arbeidsgerelateerd is, kan een opstap zijn tot werk. Om arbeidsgerelateerde dagbesteding aan te bieden hebben wij ZVTwente in het leven geroepen.

Wat kan RVTwente voor jou betekenen?

Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt, interesse om aan het werk te gaan en wil jij een re-integratietraject in Twente gaan volgen? Neem dan contact op met RVTwente. Gezamenlijk met jou zullen wij gaan kijken welke mogelijkheden er voor jou liggen. In eerste instantie zullen wij dan met jou gaan kijken waar jouwinteresses liggen en wat jouw sterke punten zijn. Vervolgens maken wij samen met jou een plan van aanpak. In dit plan staat hoe wij samen met jou een baan gaan zoeken die bij jou past. Ook zodra deze baan gevonden is, zullen wij jou blijven ondersteunen met een stuk jobcoaching. Het doel van dit re-integratietraject voor jou in Twente is niet alleen een baan te vinden, maar ook werk te vinden dat jij leuk vindt en waar jij in door kunt groeien!

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.